خانواده و جمعیت

همه چیز در رابطه با خانواده اسلامی

خانواده و جمعیت

همه چیز در رابطه با خانواده اسلامی

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۳ ثبت شده است

یادآوری

دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۳، ۰۱:۵۴ ب.ظ

پیامک های عاشقانه 300x266 متن ها و اس ام اس های عاشقانه و احساسی

کفویت در ازدواج

دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۳۶ ق.ظ

http://womenhc.com/media/blogs/zeynab-yazd/th%20(1).jpg

یامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در این مورد به مردم آگاهی می دهند و می فرمایند: «ایها الناس ایاکم و خضراء الدمن »; (۸) ای مردم بپرهیزید از گیاهان سبز و خرمی که در مزبله دان ها پرورش یافته است. وقتی توضیح خواستند، مقصودشان را زنان زیبا و خوب رویی دانستند که در محیط فاسد و خانواده بد پرورش یافته اند.

۴ توجه به کفویت

ازدواج با افراد هم کفو و هم شان باعث توافق بیش تر در زندگی می شود; زیرا درصد بالایی از اختلافات بین زن و شوهرها در نتیجه نبودن طرفین در یک شان و طبقه است. کفویت در جنبه های ایمانی، فکری، اقتصادی و... مطرح است، اما تکیه اساسی اسلام در کفویت، بیش تر بر مساله ایمان و اعتقاد است. علت این که پیامبر صلی الله علیه و آله، حضرت علی علیه السلام را برای همسری دختر خود انتخاب نمودند، همین مساله بوده است. بعضی روایات، کفویت، را شامل دو چیز دانسته اند: یکی عفت ناشی از ایمان و اعتقاد و دیگری تامین امکانات زندگی. (۹)

امام صادق علیه السلام می فرمایند: «الکفو ان یکون عفیفا و عنده یسار»; (۱۰) کفو (هم ردیف در ازدواج) کسی است که عفیف باشد و مالی هم داشته باشد.

مصداق این فرموده پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله را که «هر زن مسلمانی، کفو هر مرد مسلمان است »، در ماجرای ازدواج جویبر می یابیم; جویبر مردی از اهل یمامه، تازه مسلمان شده و به مدینه آمده بود. او مؤمن و مخلص، ولی سیاه پوست و مستمند بود و در مسجد زندگی می کرد. روزی پیامبر صلی الله علیه و آله به او فرمودند: چرا ازدواج نمی کنی؟ جواب داد: چه کسی به من بینوا زن می دهد؟ پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: اسلام هر خوار و ذلیلی را عزیز کرده است. برو نزد زیادبن ولید از اشراف انصار و دختر او را خواستگاری کن. جویبر فرمایش پیامبر صلی الله علیه و آله را به زیاد گفت. زیاد پاسخ داد: ما دخترانمان را به هم ردیفان خود از انصار می دهیم. پیامبر صلی الله علیه و آله، که ماجرا را متوجه شدند، فرمودند: «ای زیاد، جویبر مؤمن است، هر مؤمنی کفو زن مؤمنه و هر مرد مسلمانی کفو زن مسلمان است.» (۱۱) زیاد پس از این فرمایش پیامبر صلی الله علیه و آله، اطاعت کرد و دخترش را با تشریفاتی، به ازدواج جویبر درآورد.

۵ سلامت جسم و روان

عدم سلامت، مانع از ازدواج نیست، ولی در تداوم زندگی مشترک اثر منفی دارد. بر همین اساس، علمای اخلاق با استفاده از روایات اسلامی، گفته اند: با شش گروه از زنان ازدواج نکنید; یک گروه از این ها زنان انانه هستند; یعنی بسیار ناله می کنند، مریض احوالند و خود را به بیماری می زنند. (۱۲)

پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به مغیرهٔ بن شعبه، که دختری را برای همسری خود نامزد کرده بود، فرمود: «پیش از ازدواج، درباره مزایای جسمی دختر مورد نظرت تحقیق کن; زیرا این بررسی در ایجاد الفت و محبت و توافق های بیش تر بین تو و همسرت پس از ازدواج، تاثیر زیادی دارد.» (۱۳) به همین دلیل به مرد اجازه داده شده در انتخاب همسر، برای به دست آوردن اطلاعات بدنی، یک بار به زن نظر بیفکند.

سلامت فکر و اندیشه نیز بر سلامت رفتار و اعتدال در برخوردها، اثر بسزایی دارد; زیرا روابط انسانی زوجین، تابع شرایط نفسانی و روانی آن هاست و با عدم وجود سلامت روان، نمی توانند روابط مستحکم خانوادگی را بنیان گذارند.

امام صادق علیه السلام از رسول اکرم صلی الله علیه و آله نقل کرده اند که آن حضرت فرمودند: «از ازدواج با احمق بپرهیزید که هم نشینی با او مایه اندوه و بلاست.» (۱۴)

۶ دیگر معیارها

از معیارهای دیگری که در لابه لای احادیث اسلامی به چشم می خورد و پس از موارد مزبور، باید مورد نظر قرار گیرد، عبارت است از: دوشیزگی همسر، نداشتن قرابت و فامیلی نزدیک، زیبایی و... .

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «بهترین زنان شما، زنی است که بچه آور، مهربان، پاک دامن، نزد فامیل محترم و در برابر شوهر متواضع باشد، خود را برای شوهر بیاراید، به دیگران بی اعتنا و در خلوت، در اختیار همسر خود بوده و مثل برخی از مردان مبتذل نباشد.» (۱۵)

ملاک های غیر ضروری در انتخاب همسر

عدم وجود اختلافات نژادی، سنی و منطقه ای از شرایط اساسی ازدواج نیستند و ازدواج دختر و پسر مسلمان با وجود این اختلافات، صحیح است. امام صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله دختر عبدالمطلب را به ازدواج مقداد در آورد تا ازدواج به سهولت صورت گیرد (تعنیات خرافی و تشریفات جاهلی از میان برود) و مسلمانان از رسول خدا صلی الله علیه و آله پیروی کنند و بدانند که «گرامی ترین آن ها نزد خدا، باتقواترین آن هاست.» (۱۶)

بنابراین، باید مسائل جزئی و ظاهری از قبیل ثروت، زیبایی، مقام و دل بری کم تر مورد توجه قرار گیرد و در مقابل، سعی شود ملاک های ضروری و اصلی هم چون ایمان، تقوا و اصالت خانوادگی بیش تر مورد اهمیت قرار گیرد. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نهی فرمودند که زنی را برای مال یا جمالش بگیرند; زیرا مالش موجب طغیان و جمالش مایه تباهی اوست. ملاک اصلی برای زن، دین و ایمان اوست. (۱۷)

منابع:

۱ ملامحسن فیض کاشانی، محجهٔ البیضاء، ج ۳، ص ۸۵

۲و۳ جمال الدین محمدالابشیهی،المستطرف،ج ۲،ص ۲۱۸

۴ حسن بن فضل طبرسی، مکارم الاخلاق، ص ۱۰۳

۵ محمدبن یعقوب کلینی، فروع کافی، ج ۵، ص ۳۲۴ / محمدبن حسن حر عاملی، وسائل الشیعه، ج ۱۴، ص ۱۴

۶ محمدبن یعقوب کلینی، اصول کافی، ج ۵، ص ۳۲۷

۷ حسن بن فضل طبرسی، پیشین

۸ محمدبن یعقوب کلینی، پیشین، ج ۵، ص ۳۳۲

۹ محمدبن حسن حر عاملی، ج ۱۴

۱۰ وافی، ج ۳، ص ۱۸

۱۱ محمدبن یعقوب کلینی، پیشین، ج ۵، ص ۳۴

۱۲ همو، فروع کافی، ج ۵، ص ۳۲۵

۱۳ محمدبن حسن حر عاملی، باب ۳۵

۱۴ جعفریات، ص ۹۲

۱۵ محمدبن علی بن علی بن بابویه، روضه المتقین، ج ۸

۱۶ محمدبن یعقوب کلینی، ج ۵، ص ۳۴۴

۱۷ نکاح المستدرک، باب ۱۳، خ ۱ و ۳

عیدتون مبارک

يكشنبه, ۱۱ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۳۹ ق.ظ
بوی گلهای بهشتی ز فضا می آید
عطر فردوس هم آغوش صبا می آید
نوگل مصطفوی، زینت باغ علوی
مظهر پنج تن آل عبا می آید
اعیاد شعبانیه مبارک

عاشق شده ام؛با او ازدواج کنم؟؟؟؟؟؟

يكشنبه, ۴ خرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۵۱ ب.ظ

اگر اینطور فکر کنیم دیگر تا توجهات خاص یک نفر را نسبت به خودمان دیدیم دو سال آزگار توی فکرش غرق نمی شویم که "واااای، دوستم دارد! به زودی ازدواج می کنم!" بعد هم خودکشی نمی کنیم که "مطمئنم دوستم دارد، پس چرا به من جواب رد داد / از من خواستگاری نکرد؟؟"

اگر این را بدانیم، دیگر به خاطر اینکه عاشق شده ایم، یک ازدواج خوب را فدای یک رابطه زودگذر ابلهانه نمی کنیم. شما ممکن است برحسب نوع و تعداد روابط اجتماعی تان، بعد از ازدواج از یک تا صدها نفر دیگر به جز همسرتان خوشتان بیاید، اما این یک موضوع طبیعی است و نیازی نیست هر صد تای آنها را بگیرید!!

و با قبول این موضوع، دیگر حاضر نمی شویم تن به ازدواجی دور از عقل بدهیم، با کسی که هیچ تناسبی با ما ندارد و فقط همدیگر را عذاب می دهیم، فقط به خاطر اینکه "دوستش دارم..."



روزی ده بار بلند با خودتان بگویید: "خیلی دوستش دارم، اما قرار نیست با او ازدواج کنم (چون خوشبخت نمی شویم). امیدوارم خوشبخت زندگی کند."

البته خیلی خوب است اگر کسی که شرایط ازدواج را دارد و تناسب کافی هم موجود است، با کسی که دلش را برده ازدواج کند، اما لزوما مجبور نیست این کار را بکند.

"عشق تنها کافی نیست"